Zomerse salade met aardbeien en spinazie

Aardbei salade

Wauw, het is alweer een aantal weken geleden sinds mijn laatste post. Niet omdat ik niet meer aan het koken ben, integendeel! Ik heb het de afgelopen weken zo bizar druk gehad. Maar mij hoor je niet klagen! 😉 Tussen het bakken door heb ik ook af en toe tijd gehad om te genieten van het weer. Zo ook afgelopen week. Ik vind het heerlijk om mijzelf even op te laden in de zon en vervolgens weer volle bak verder te gaan.

De laatste weken heb ik iets nieuws ontdekt: namelijk fruit in mijn salades! Deze onwijs simpele, maar toch voedzame salade van aardbeien en spinazie is hier dan ook een goed voorbeeld van. Ik deel dan ook graag het recept!

 

Door de AH Groente& Couscous-vruchten salade raakte ik geïnspireerd om vaker fruit toe te voegen aan salades. In deze salade is de combinatie van het zoete fruit met de couscous heerlijk! Toen ik afgelopen week twee bakken aardbeien op de markt kocht wist ik dat ik hier een lekkere salade mee kon maken. Ik had nog wat spinazie en met wat noten heb je zo een heerlijke, zomerse salade. Het recept is geïnspireerd door het recept van de Vegan Challenge, maar ik heb hem iets versimpeld. Mega snel klaar & heerlijk met het zomerse weer dat voor de deur staat!

 

Aardbeien salade met spinazie en noten

Voor één portie

  • Bakje aardbeien
  • 150/200 gram spinazie
  • Handje walnoten
  • Eetlepel walnootolie
  • 20 gram pijnboompitten
  • Balsamicodressing
  • Zout

Begin met het bakken van de pijnboompitten. Laat hiervoor de pan goed heet worden, maar draai het vuur terug zodra je de pijnboompitten erin gooit. Blijf op de pan letten, want ze verbranden snel! Je kunt ze ook eventueel in de oven roosteren. Doe dit dan voor ongeveer 5/7 minuten op 180 graden. Ook hier geldt dat je ze wel in de gaten moet houden.

Vervolgens was en ontkroon je de aardbeien. Heb je nou veel grote aardbeien dan is het misschien handiger om ze in wat stukjes te snijden. Doe vervolgens de spinazie met de aardbeien, pijnboompitten en walnoten in een bakje (of op een bord). En gooi hier naar smaak wat walnootolie, balsamicodressing en zout bij.