Zomerse aardbeien/frambozen breakfastjar

DSC_0012

Het is nu nog geen zomer en dus nog lang geen aardbeien tijd, blijkbaar is het vandaag wel de dag van de aardbei! Dit in combinatie met het zonnige (en o zo koude) weer zorgt ervoor dat ik zin krijg in zomer! Het is langer licht, ik ben vrolijker (en volgens mij de rest van Nederland ook..) en alles wordt langzaam weer een beetje groen!

Ik vond het dus helemaal niet gek om een ontbijtjar te maken met frambozen & aardbeien om dit ‘zomerse’ gevoel nog even vast te houden.

Zomerse ontbijtjar

Voor één jar

  • 200 gram Alpro Go On (of andere plantaardige yoghurt)
  • 200 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 50 milliliter kokosmelk (of andere plantaardige melk)

Begin met het maken van de chiapudding. Dit doe je door een eetlepel chipzaad te mengen met de kokosmelk. Roer dit goed door en laat het minimaal 15 minuten staan totdat het een pudding is geworden. Je kan er ook voor kiezen om voor de afwisseling nog chiajam te maken. Receptje daarvoor vind je hier.

Vervolgens was en snijd je de aardbeien en begin je met het opmaken van je jar. Ik heb geprobeerd er een heus kunstwerkje van te maken, maar je kan er ook voor kiezen de aardbeien gewoon op te stapel. Na een laagje aardbeien voeg je 100 gram yoghurt toe, afgewisseld met weer een laagje aardbeien en vervolgens de chiapudding. Als je ook jam hebt gemaakt kun je de eerste laag de pudding gebruiken en de volgende laag de jam voor een leuk effect! De middelste laag van de jar mix je de aardbeien met de frambozen en hier eindig je ook mee. Als hier je ochtend niet goed mee begint weet ik het ook niet meer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.