Zelfgemaakte cornflakes

nKbYitaFSrizL3qiyH3xjA_thumb_3ae5

Zoals ik al eerder heb verteld ben ik een groot fan van ontbijt. Ik vind het heerlijk om mijn dag te beginnen met een gezond ontbijtje met lekker wat fruit en havermout bijvoorbeeld. Er zijn ook veel mensen die ontbijten met cornflakes. Dit heb ik eigenlijk nooit gedaan, want ik ben nooit een groot fan van melk geweest. Maar nou kwam ik met het opruimen nog een pak polenta tegen en begon ik eens te Googlen wat ik daar van kon maken. Het idee om zelf cornflakes te maken was geboren! En ik eet ze niet met melk, maar lekker met yoghurt.

Zelf cornflakes maken is eigenlijk mega simpel en ik vraag mij dan ook af waarom ik dit niet eerder heb geprobeerd. Mijn vriend smult er inmiddels ook van!

Homemade cornflakes

Je hebt nodig voor ongeveer twee porties:

  • 90 gram maismeel (of polenta)
  • 90 ml water
  • 2 eetlepels maplesyrup
  • Half mespuntje

Happiness is homemade

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Mix 80 gram maismeel met 90 milliliter water in een kom en voeg de maplesyrup en vanillepoeder toe. Meng het met een lepel tot een lobbig mengsel.

Bedek een ovenplaat met bakpapier en verspreid het mengsel hierover. Spreid met een lepel/spatel het mengsel uit tot een dunne plak (anders worden je cornflakes niet krokant, maar heel hard). Het is oké as je het papier er af en to doorheen kan zien.

Mix vervolgens de overige 10 gram maïsmeel met een theelepel water tot kruimels en strooi over de plak heen. Je kan er ook voor kiezen om iets anders te gebruiken als topping, bijvoorbeeld hagelslag. Vervolgens bak je de cornflakes 10 minuten in de oven. Haal ze dan uit de oven en haal ze los van het bakpapier om ze in stukjes te breken.Vervolgens gooi je de stukjes weer over de met bakpapier beklede ovenplaat en bak je ze op 150 graden nog 15 minuten.

Na 15 minuten in de oven zijn je cornflakes klaar! Laat ze goed afkoelen en serveer met jouw lievelings plantaardige melk of yoghurt.