Roze pannenkoekentoren met kokosslagroom

RXS2tJv3SkCvgQgXH3%NXQ_thumb_3b4a

Op de Nationale Pannenkoekendag wil ik als pannenkoekenliefhebster maar al te graag een receptje met jullie delen. Pannenkoeken vind ik echt mega lekker & dan vooral met pindakaas. Ja echt. Vandaag wilde ik eens iets anders proberen en roze pannenkoeken maken. Just because I like pink <3.

Alleen zoals je wel kan zien op de foto is mijn roze pannenkoekentoren een beetje bruin uitgevallen.. En ja ze waren echt roze! Gelukkig zijn ze er niet minder lekker om 😉

Ingrediënten

Voor ongeveer zes pannenkoekjes

  • 100 gram speltmeel
  • 1 rode biet
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 200 ml kokosrijst melk
  • geraspte kokos
  • Het room van 1 blik kokosmelk (gekoeld)
  • 100 gram rood fruit

Not so pink pancakes

Begin met het mengen van de melk en het speltmeel en bakpoeder. Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten. Giet vervolgens het mengsel in een keukenmachine (ik gebruik zelf een Magimix) en gooi de biet erbij. Maal dit tot er een glad, roze mengsel is ontstaan. Bak vervolgens de pannenkoeken 2/3 minuten per kant in een pan met goede anti aanbaklaag en eventueel wat kokosolie.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_3b44.jpg

Hier is het bewijs: ze waren echt roze 🙂

Ondertussen begin je met het opkloppen van de kokosroom uit het blik kokosmelk (dikke laag boven aan de deksel). Ik gebruik zelf graag die van de Lidl want daar is het room al gescheiden van de melk, ook als je ze niet koel bewaard. Als de slagroom stijf is begin je met het opbouwen van je toren. Doe tussen elke pannenkoek een flinke schep kokosslagroom. Let op als de pannenkoeken nog erg warm zijn smelt de kokosslagroom en loopt hij van de pannenkoeken af (weet ik uit ervaring ;-). Eindig met wat rood fruit en kokosrasp en geniet van je niet zulke roze – rozepannenkoeken!