Over mij

AmyIk ben Amy Bijsmans, 25 jaar en sinds maart 2018 eigenaar van By Eems. Mijn liefde voor eten is al vroeg begonnen en nog steeds draait mijn dag eigenlijk alleen maar om eten. Als klein meisje ging ik op zaterdag boodschappen doen met mijn vader en stonden we vervolgens samen in de keuken taarten te bakken. Van appeltaart, tot chocoladetaart en kwarktaart. Na een paar maanden deed ik ‘examen’ voor mijn ‘taarten diploma’ en ik ben eigenlijk nooit meer gestopt met bakken!

Waarom veganistische taarten?

Mijn manier van bakken is wel veranderd door de jaren heen. Waren het vroeger voornamelijk taarten uit pak, wilde ik mijzelf de laatste jaren toch meer uitdagen en het ingewikkelder maken. Bijna twee jaar geleden ontdekte ik de wereld van plantaardig eten – en daarmee ook plantaardig bakken. Wat is het onwijs leuk om met hele nieuwe ingrediënten te leren werken! Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe ingrediënten kwam ik er ook achter dat glutenvrij en vegan heel goed samen gaan en ben ik mij daar meer in gaan verdiepen. Daar kwam ook het bakken zonder geraffineerde suikers bij, want ik gebruik het liefst zo puur mogelijke ingrediënten.

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat iedereen kan genieten van een lekker stuk taart, daarom houd ik graag rekening met allergieën en intoleranties. Heb je vragen of wil je weten of ik een bepaalde taart kan bakken, rekening houdend met jouw allergieën? Laat het mij dan weten. 

Passie

Bezig zijn in de keuken is mijn passie en voor mij een manier van ontspanning. Ik merk dat ik zo veel energie krijg van de hele dag in de keuken staan en nieuwe (gezonde) recepten uit te proberen. Daarom heb ik besloten om in 2018 mijn hart te volgen en – naast mijn baan als Marketingadviseur – mijn droom waar te maken: vegan taarten bakken! Daarom staat By Eems vanaf 2018 tot uw dienst. Voor al uw vegan (lactosevrije & eivrije) en glutenvrije taarten in de regio Amsterdam, Almere, Lelystad, Utrecht & ‘t Gooi.

Liefs, Amy

 

“Nothing’s stopping you except what’s inside”