Over mij

Even voorstellen: Ik ben Amy Bijsmans, 26 jaar oud en sinds maart 2018 trotse eigenaar van By Eems. Mijn liefde voor eten is al vroeg begonnen en nog steeds draait mijn dag eigenlijk alleen maar om eten. Als klein meisje ging ik op zaterdag boodschappen doen met mijn vader en stonden we vervolgens samen in de keuken taarten te bakken. Van appeltaart, tot chocoladetaart en kwarktaart. Na een paar maanden deed ik ‘examen’ voor mijn ‘taarten diploma’ en ik ben eigenlijk nooit meer gestopt met bakken!

Waarom veganistische en glutenvrije taarten?

Mijn manier van bakken is wel veranderd door de jaren heen. Waren het vroeger voornamelijk taarten uit pak, wilde ik mijzelf de laatste jaren toch meer uitdagen en het ingewikkelder maken. Toen ik de wereld van plantaardig eten ontdekte – en daarmee ook plantaardig bakken vond ik een hele nieuwe uitdaging. Wat is het onwijs leuk om met hele nieuwe ingrediënten te leren werken! Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe ingrediënten kwam ik er ook achter dat glutenvrij en vegan heel goed samen gaan en ben ik mij daar meer in gaan verdiepen.

Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat iedereen kan genieten van een lekker stuk taart, daarom houd ik graag rekening met allergieën en intoleranties. Heb je vragen of wil je weten of ik een bepaalde taart kan bakken, rekening houdend met jouw allergieën? Laat het mij dan weten. 

Liefs, Amy

“Nothing’s stopping you except what’s inside”