Chiapudding met bosbessen en rode vruchten

IMG_2442.jpg

Goedemorgen allemaal! Ik ben dol op ontbijtjes, maar wil er tegelijkertijd ook weer niet te lang mee bezig zijn ‘s ochtends. Ik zoek dan ook vaak ontbijtjes die je gemakkelijk de avond van tevoren kan maken, dan kan ik nog wat langer blijven liggen 😉 Een van mijn veel terugkomende ontbijtjes is de chiapudding. Het is snel en mega gemakkelijk te maken en heerlijk fris met vers fruit!

Chiazaad zit vol met eiwitten, calcium, ijzer, omega-3-vetzuren en nog veel meer. Combineer het met wat vruchten en je hebt een echt kickstart ontbijt!

Chiapudding

Voor ÊÊn pudding

  • 3 eetlepels chiazaadjes
  • 200 milliliter plantaardige melk (ik gebruikte de coconutdrink van Rude Health)
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 mespuntje vanillepoeder
  • 200 gram rood fruit
  • 50 gram bosbessen

In mijn eerdere ontbijt receptje heb ik ook uitgelegd hoe je een chiapudding maakt, maar voor het gemak herhaal ik het hier ook nog eventjes. Meng je chipzaad met de plantaardige melk en voeg wat agavesiroop toe naar smaak toe. Ik gebruikte ongeveer een eetlepel, maar dit kan ook minder. Een beetje zoet in de pudding is wel aan te raden trouwens! Voeg ook een mespuntje vanillepoeder toe en roer het mengsel goed door. Laat het vervolgens minimaal 15 minuten staan totdat het een pudding is geworden, maar zoals ik hierboven al vertelde maak ik het vaak de avond van te voren en laat ik het een nacht in de koelkast staan.

De volgende ochtend haal ik mijn chiapudding uit de koelkast en voeg ik wat (vers) fruit toe. Easy as that!